Vă mulțumim pentru participare!
Forumul Investitorilor Individuali

Cât de des te gândești la viitorul tău? Poate ai un plan bine pus la punct, sau poate te lași dus de val, că așa e mai palpitant. Cert este că dacă în viață primești lămâi, ai opțiunea să le mănânci așa, acre, sau să îți faci o limonadă. Așa e și cu banii pe care îi câștigi și economiile pe care le strângi. Banii tăi pot și trebuie să fie multiplicați, nu îi lăsa să se devalorizeze stând la saltea sau în depozite bancare. Fă-ți o limonadă cu ei, pentru tine, cel din viitor. Este până la urmă vorba de munca ta, de viața ta și a copiilor tăi. Ceea ce ai acum în depozitul tău bancar nu este o simplă cifră, utilă pentru starea ta de bine și de confortul tău mental, este rezultatul eforturilor tale zilnice și al pasiunii pentru ceea ce faci. Folosește-ți înțelept economiile, pentru o viață mai bună. Te așteptăm la cea de-a opta ediție a Forumului Investitorilor Individuali, în 10 noiembrie, la Radisson Blu, sala Atlas, pentru a afla ce înseamnă investițiile, pentru a te inspira și pentru a petrece o zi (cel puțin o zi) gândindu-te la tine și la viitorul tău. Iar dacă ai deja experiență în acest univers al investițiilor, avem și o agendă ce-ți este dedicată, cu strategii de investiții, exemple personale, companii listate la bursă și multe alte teme de interes.

Vă mulțumim pentru participare și vă așteptăm la următoarea ediție!

Forumul Investitorilor Individuali

Speakeri

Adrian Tănase

Director General, Bursa de Valori București

Adrian Tănase este directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, anterior ocupând poziţia de Chief Investment Officer în cadrul NN Pensii. Absolvent al facultăţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Adrian Tănase are o experienţă profesională de aproape 20 de ani în piaţa de capital, cu focus pe managementul de portofoliu.

Andrei Rosu

Ultramaratonist

Andrei Roșu: sportiv de anduranță, speaker, antreprenor, organizator de evenimente caritabile și sportive – este ilustrarea perfectă a omului orientat spre acțiune.

Irinel Tolescu

Director Vanzari, BT Asset Management

Valori mobiliare pe înțelesul tuturor. De ce să investești banii pe care îi câștigi?

Director de Vânzări în cadrul societății de administrare a investițiilor BT Asset Management, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul financiar bancar. Responsabilitățile sale directe sunt dezvoltarea de noi produse și promovarea acestora prin intermediul rețelei de distribuție.

 

Mihai Purcărea

CEO, BRD Asset Management

Valori imobiliare pe înțelesul tuturor. De ce să investești banii pe care îi câștigi?

Mihai Purcărea este Director General al BRD Asset Management, una din cele mai importante companii de administrare a investițiilor din România. Înainte de a se alătura BRD Groupe Societe Generale, Mihai Purcărea a ocupat funcția de director de investitii în cadrul altui grup bancar, fiind responsabil de implementarea strategiilor pe piețele de obligațiuni și acțiuni.

Mihai Purcărea este membru în consiliul director al CFA Romania, Asociația Analiștilor Financiari.

Adrian Anghel

Head of Sales, OTP Asset Management

Valori mobiliare pe înțelesul tuturor. De ce să investești banii pe care îi câștigi?

Cu o experiență de peste 13 ani în asset-management, Adrian își dorește ca fiecare român să facă mai multe cu banii săi.

Profită de experiența lui pe piețele locale și internaționale și vino să vezi ce fac profesioniștii cu banii lor la Forumul Investitorilor Individuali.

Mihnea Bărbulescu

Director de Vânzări ERSTE Asset Management

Valori mobiliare pe înțelesul tuturor. De ce să investești banii pe care îi câștigi?

Mihnea Bărbulescu ocupa poziția de Director de Vânzări în cadrul societății de administrate a investițiilor ERSTE Asset Management. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniul financiar bancar și în diverse departamente cum ar trezorerie și brokeraj, Mihnea se ocupă de 10 ani de dezvoltarea rețelei de vânzări prin intermediul BCR, distribuitorul fondurilor pe care societatea le administrează.

Valentina Dinu

Sef Departament Comunicare si Relatii cu Investitorii, Nuclearelectrica

Cum traducem " Good IR"? Beneficii pentru investitori și companii listate

Valentina Dinu este absolventă a Facultății de Litere și deține o diplomă de master în Studii de Securitate și relații internaționale, Universitatea București. Valentina Dinu are o experiență de 14 ani în comunicare și relații internaționale, fiind membru în Comisiile și Grupurile de lucru pe comunicare din cadrul Forumului Atomic European, Bruxelles.  Valentina Dinu coordonează din anul 2009 strategia și programele de comunicare ale singurului producător nuclear la nivel național,  SN Nuclearelectrica SA. Din anul 2014, ulterior  listării companiei pe piața de capital, Valentina Dinu este și Investor Relations Officer (“IRO”), coordonând  relația cu investitorii și aspectele de guvernanță și transparență asociate, ulterior unui stagiu de pregătire aferentă la Londra.  

John Maxemchuk

COO Purcari Wineries Plc

Cum traducem " Good IR"? Beneficii pentru investitori și companii listate

20 ani de experiență în management
Ex-MetroMedia, Sun/Orange, AT&T
A absolvit Wharton, MBA Harvard Business School

Dan Rusu

Head of Research, Banca Transilvania

Ce spun graficele? Ponturi de interpretare inteligentă a mișcărilor pieței

Dan Rusu este unul dintre primii specialişti în analiză tehnică pe piaţa de capital din România, are o experienţă de 13 ani în analiza pieţelor financiare, în implementarea strategiilor de investiţii şi evaluarea fundamentală a companiilor. Între 2008 şi 2014 Dan a condus departamentul de analiză al BT Securities, iar din 2015 a trecut în Banca Transilvania, unde a ajutat la crearea unui departament de analiză a pieței de capital, pe care actualmente îl coordonează. Dan este singurul specialist din România care deţine o certificare de la prestigioasa organizaţie Market Technicians Association, New York, în urma absolvirii programului Chartered Market Technician. Dan a mai absolvit programul EMBA derulat în 2012-2013 de Pilkington Raţiu Business School la Bucureşti. Este un speaker cu experiență și colaborează de mulți ani  cu Bursa de Valori Bucureşti, fiind un invitat regulat în cadrul programelor educaționale (Fluent în Finanţe), dar şi a celor de antreprenoriat (Made in Romania) organizate de BVB.

Mihai Nichișoiu

Broker senior, Tradeville

Companii și investiții responsabile la bursă. Piața externă vs. piața locală

Mihai Nichișoiu s-a alăturat familiei TradeVille în vara 2007 ca analist de piețe internaționale. A devenit broker senior al companiei în 2016. Păstrează un contact permanent cu clienții TradeVille în legătură cu tendurile macro-economice majore și cu impactul acestora asupra unei game largi de clase de active globale – burse de acțiuni, mărfuri, bonduri și piețe valutare.

Daniela Șerban

Strategic Communications and Public Affairs Coordinator, McGuireWoods Consulting SRL

Companii și investiții responsabile la bursă / Cum traducem "Good IR"? Beneficii pentru investitori și companii listate

Daniela Șerban s-a alăturat echipei McGuireWoods România în octombrie 2017, în calitate de Coordonator pentru Afaceri Publice și Comunicare Strategică, după mai bine de 12 ani de activitate în domeniul piețelor financiare și presă. Înainte de a se alătura companiei, Daniela a deținut timp de 7 ani diverse roluri în cadrul Bursei de Valori București, cel mai recent fiind de Director Dept. Relații cu Investitorii și Relații Publice. În calitate de reprezentant al companiei, Daniela s-a întâlnit cu investitori instituționali și a participat la roadshow-uri în Londra, New York, Tokyo, Varșovia, Praga și Budapesta. Daniela a activat în presă, la The Money Channel, în perioada 2008-2010.

Cristian Tudorescu

Co-fondator Investors Club

Strategii de succes la bursă

Am activat în companii de brokeraj și în societăți de administrare a investițiilor, acum consiliez societăți în structurarea finanțelor și în relația lor cu diferite tipuri de finanțatori. Susțin atragerea companiilor antreprenoriale către Bursa de Valori, căci investitorii sunt interesați de noi oportunități pe care emitenții din România le pot oferi. 

Mă bucur să constat că, în ultimii ani, companiile românești iau în calcul din ce în ce mai mult să apeleze la bursă, fie prin listare de acțiuni, fie prin emisiune de obligațiuni, incluzând astfel mai multe categorii de investitori în circuitul lor de finanțare.

Văd utile dezbaterile din cadrul Forumului Investitorilor Individuali, atât pentru cei aflați la începutul activității investiționale, cât și pentru cei avansați. Prin activitățile Investors Club, eu și colegii mei interacționăm cu principalii emitenți de pe piața românească, schimbăm idei privind oportunitățile și riscurile diverselor plasamente, ne îmbunătățim cunoștințele pentru a lua deciziile optime de investiții. 

Mircea Iliescu

Investitor la Bursa de Valori București

Strategii de succes la bursă

Mircea Iliescu este investitor pe Bursa de Valori București și blogger la BVBescu.ro. De-a lungul timpului, articolele și opiniile sale au fost preluate de publicații precum Wallstreet.ro sau Realitateafinanciara.net.

Cu o prezență constantă atât pe Piața de capital cât și în mediul online, Mircea Iliescu are 8 ani de experiență în Ringul de la București și spune că a trecut prin multe: “De-a lungul timpului am obținut câștiguri importante, dar am suferit și pierderi dureroase. Mai presus de toate, am învățat. Am învățat cum să obțin profit din tranzacțiile pe care le fac, când să cumpăr și să vând și cum să evit multe dintre greșelile pe care le poți face și îți pot termina cariera de trader înainte de a începe”.

Mihai Iulian Căruntu

Senior Analist Corporate Finance BRD

Mijloace simple de detectare a oportunităților de investiții la bursă

Mihai Căruntu este senior analist în cadrul BRD-Groupe Societe Generale, Departamentul Corporate Finance si are peste 15 ani experienţă în domeniul financiar. Mihai este absolvent al Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, iar în 2007 a absolvit cursul de consultant de investiţii autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 

Irina Nistor

Senior Manager, PwC România

Declarația unică: un du-te- vino continuu. Noutăți pentru investitori

Irina Nistor este Senior Manager in cadrul People & Organization din cadrul PwC România.

Irina este absolventă a ASE, Facultatea de Relații Economice Internaționale și a Facultății de Bănci, Asigurări și Burse de Valori și deține o diploma de Master in Politici ale Uniunii Europene. De asemenea, Irina este membru a Camerei Consultanților Fiscali și deține Advanced Diploma in International Taxation.

Irina are peste 12 ani de experiență în domeniul fiscalității, specializarea ei fiind impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii pentru toate categoriile de venit obținute de către persoanele fizice. Irina oferă și consultanță în ceea ce privește cerințele de conformare fiscală voluntară atât pentru veniturile obținute din România cât și pentru cele obținute din străinătate.

Irina Ștefănescu

Managing Partner FLUX Training&Consultancy, Founder&Organizer Sociodrama Centre Romania

Workshop interactiv: cum investim la bursă?

Cristiana Mihai

Head of Marketing, OTP Asset Management

Workshop interactiv: cum investim la bursă?

Adrian Marin

Broker, TradeVille

Workshop interactiv: cum investim la bursă?

Adrian Marin a devenit membru al echipei Tradeville în primăvara anului 2016, moment în care a debutat în departamentul de vânzări. Atras fiind de domeniul pieței de capital, acum face parte din echipa de brokeraj TradeVille. Menține un contact permanent atât cu actualii, cât și cu potențialii investitori, ajutându-i să se inițieze în ceea ce privește tranzacționarea pe bursa locală sau pe cele internaționale, și să îi țină la curent cu informațiile publice.

Alin Brendea

Director General Adjunct, Prime Transaction

Workshop interactiv: cum investim la bursă?

Paula Coman

Director Economic Antibiotice SA

Cum traducem " Good IR"? Beneficii pentru investitori și companii listate

Economist, expert contabil și consultant fiscal, Paula Luminița Coman este Director Economic al Antibiotice SA de 7 ani si are o experiență  în domeniu de peste 25 de ani.

 

Loredana Lungu

Fund Manager ERSTE Asset Management

Unități de măsură ale câștigului la bursă

Loredana Lungu s-a alăturat echipei ERSTE Asset Management în anul 2006, în calitate de Fund Manager. Loredana administrează fondurile deschise de investiții cu componentă de acțiuni, având performanțe premiate de-a lungul anilor.

Agendă

09:30 - 10:00

Înregistrarea participanților & welcome coffee

10:00 - 10:15

Discurs de bun venit: Banii mei, viitorul meu

Speakeri

Adrian Tănase

Director General, Bursa de Valori București

Descarcă prezentare

Vezi video

10:15 - 11:00

Să alergi. Să investești. Ambele sunt la fel de simple.

Speakeri

Andrei Rosu

Ultramaratonist

Vezi video

11:00 - 11:30

Pauză de cafea și separarea audienței

Nivel începător, Radisson Blu, sala Atlas 1

11:30 - 12:40

Valori mobiliare pe înțelesul tuturor. De ce să investești banii pe care îi câștigi?

Patru reprezentanți ai unor fonduri de investiții vin cu câte un răspuns diferit la aceeași întrebare. Argumente și exemple pentru ca tu, din public, să înțelegi necesitatea investițiilor pentru tine, cel de acum și cel din viitor.

Speakeri

Adrian Anghel

Head of Sales, OTP Asset Management

Descarcă prezentare

Vezi video

Irinel Tolescu

Director Vanzari, BT Asset Management

Descarcă prezentare

Vezi video

Mihai Purcărea

CEO, BRD Asset Management

Descarcă prezentare

Vezi video

Mihnea Bărbulescu

Director de Vânzări ERSTE Asset Management

Descarcă prezentare

Vezi video

12:40 - 13:30

CE SPUN GRAFICELE? PONTURI DE INTERPRETARE INTELIGENTĂ A MIȘCĂRILOR PIEȚEI

Speakeri

Dan Rusu

Head of Research, Banca Transilvania

Descarcă prezentare

Vezi video

13:30 - 14:30

Pauză de prânz

14:30 - 15:20

Unități de măsură ale câștigului la bursă

Cum definim câștigul la bursă și mai exact în ce se măsoară? Cum poate varia câștigul, într-o anumită perioadă de timp, în funcție de cât investim și în ce anume? Răspunsuri la aceste întrebări ne oferă Loredana Lungu, Fund Manager Erste Asset Management. Să fie kilograme, uncii, sute, mii sau milioane?

Speakeri

Loredana Lungu

Fund Manager ERSTE Asset Management

Descarcă prezentare

Vezi video

15:20 - 17:00

Workshop interactiv: Cum investim la bursă?

Speakeri

Irina Ștefănescu

Trainer educație non-formală

Cristiana Mihai

Head of Marketing, OTP Asset Management

Adrian Marin

Broker, Tradeville

Alin Brendea

Director General Adjunct, Prime Transaction

Nivel avansat, Radisson Blu, sala Atlas 2

11:30 - 12:00

Strategii de succes la bursă

Un panel cu investitori activi la BVB care și-au transformat pasiunea pentru bursă într-un stil de viață. Ce strategii folosesc pentru a-și maximiza profitul? Cum își gestionează riscurile și, de ce nu, pierderile?

Speakeri

Cristian Tudorescu

Co-fondator Investors Club

Mircea Iliescu

Investitor la Bursa de Valori București

Moderatori

Cătălin Nunu

Realizator emisiunea Banii în mișcare, DIGI24

12:00 - 12:30

Companii și investiții responsabile la bursă. Piața externă vs. piața locală

Speakeri

Mihai Nichișoiu

Broker senior, Tradeville

Vezi video

Moderatori

Daniela Șerban

Strategic Communications and Public Affairs Coordinator, McGuireWoods Consulting SRL

12:30 - 13:30

Studiu de caz: Cum traducem „GOOD IR”? Beneficii pentru investitori și companii listate

Buna Guvernanță Corporativă a unei companii listate la bursă presupune, printre altele, și buna comunicare cu investitorii actuali și potențiali, implicit cu acționarii unei companii. În context local, putem vorbi de o traducere specifică a sintagmei „GOOD IR” (Investor Relations)? Sau principiile sunt aceleași, indiferent de timpuri și locuri? Am invitat câteva companii listate la BVB pentru a ne împărtăși din propria experiență, dar și pentru a interacționa cu voi, potențiali investitori în acțiunile respective

Speakeri

Valentina Dinu

Șef Departament Comunicare și Relații cu Investitorii, Nuclearelectrica

Vezi video

John Maxemchuk

COO Purcari Wineries Plc

Vezi video

Paula Coman

Director Economic, Antibiotice SA

Vezi video

Moderatori

Daniela Șerban

Strategic Communications and Public Affairs Coordinator, McGuireWoods Consulting SRL

13:30 - 14:30

Pauză de prânz

14:30 - 15:20

Sesiune de Analiză Fundamentală: mijloace simple de detectare a oportunităților de investiții la bursă

Speakeri

Mihai Căruntu

Senior Analist Corporate Finance BRD

Descarcă prezentare

Vezi video

15:20 - 16:20

Seminar de fiscalitate: Declarația Unică, un du-te-vino continuu. Noutăți pentru investitori.

Speakeri

Irina Nistor

Senior Manager, PwC România

Descarcă prezentare

Vezi video

7 ediții până acum
32 de companii listate și potențiali emitenți
1900 de participanți la toate edițiile forumului

Cum a fost la ediția precedentă a Forumului Investitorilor Individuali?

Parteneri

Partener Principal


Parteneri și susținători


Parteneri media