Forumul Investitorilor Individuali

La cea de-a 7-a ediție a Forumului Investitorilor Individuali ne concentrăm pe momentele oportune pentru investiții. Când economiile noastre pot și merită să fie transformate în investiții pe piața de capital? Poate suntem mult prea obișnuiți cu depozitele bancare, cu achizițiile imobiliare sau cu ținutul banilor la saltea atunci când vine vorba de economisire. Dar mai există un loc unde îți poți aduce economiile - la Bursa de Valori București. Economisești și apoi investești, pe termen lung. În companii românești care și-au dovedit stabilitatea și transparența. Nu trebuie să fii nici lupul de pe Wall Street, nici Warren Buffet pentru a face asta. Vino la Forumul Investitorilor Individuali din 9 iunie și află cum și de ce merită să investești la bursă. Și nu uita, bursa e pentru oameni, nu doar pentru finanțiști.

Vă mulțumim pentru participarea la cea de-a șaptea ediție a Forumului Investitorilor Individuali! Prezentările speakerilor sunt disponibile la secțiunea Agendă.

Forumul Investitorilor Individuali

Speakeri

Adrian Tănase

Director General, Bursa de Valori București

Care este legătura dintre bursă, economisire și investiții?

Adrian Tănase este directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, anterior ocupând poziţia de Chief Investment Officer în cadrul NN Pensii. Absolvent al facultăţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Adrian Tănase are o experienţă profesională de aproape 20 de ani în piaţa de capital, cu focus pe managementul de portofoliu.

Lucian Anghel

Președinte, Bursa de Valori București

Care este legătura dintre bursă, economisire și investiții?

Mihai Purcărea

CEO, BRD Asset Management

Ce înseamnă să investești?

Mihai Purcărea este Director General al BRD Asset Management, una din cele mai importante companii de administrare a investițiilor din România. Înainte de a se alătura BRD Groupe Societe Generale, Mihai Purcărea a ocupat funcția de director de investitii în cadrul altui grup bancar, fiind responsabil de implementarea strategiilor pe piețele de obligațiuni și acțiuni.

Mihai Purcărea este membru în consiliul director al CFA Romania, Asociația Analiștilor Financiari.

Dragoș Manolescu

Deputy CEO OTP Asset Management Romania

Ce înseamnă să investești?

Dragoş Manolescu aduce valoare adăugată pentru OTP Asset Management, având în spate peste 12 ani de experienţă în departamentele de trezorerie ale unor grupuri bancare și echipe de asset management, unde a fost implicat activ în rebranding de fonduri și reechilibrare de portofolii. Dragoș Manolescu detine titlul Chartered Financial Analyst si a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaționale, specializarea Afaceri Internaţionale şi studii postuniversitare de Master în Managementul Proiectelor Internaţionale în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Mihnea Bărbulescu

Director de Vânzări ERSTE Asset Management

Ce înseamnă să investești?

Mihnea Bărbulescu ocupa poziția de Director de Vânzări în cadrul societății de administrate a investițiilor ERSTE Asset Management. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniul financiar bancar și în diverse departamente cum ar trezorerie și brokeraj, Mihnea se ocupă de 10 ani de dezvoltarea rețelei de vânzări prin intermediul BCR, distribuitorul fondurilor pe care societatea le administrează.

Ileana Guțu

Senior Manager, Servicii de Evaluare și Analiză Economică, PwC România

Lecții de-o viață în investiții

Ileana este Senior Manager în cadrul departamentului de Evaluare („Valuation & Economics”) al PwC România, fiind specializată în evaluări de afaceri, analize de impact economic, evaluări pentru raportare financiară, asistenţă în elaborarea de planuri de afaceri şi studii de fezabilitate. Ileana este deţinătoare a titlului CFA (Analist Financiar) şi a absolvit cursuri de master în domeniul Management Financiar şi Pieţe de capital. Ileana este deţinătoare a diplomei ACCA Standarde Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS). În cadrul Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România, Ileana este vicepreşedinte şi membru acreditat, fiind specializată în evaluarea de întreprinderi.Are peste 9 ani experienţă în cadrul PwC România, fiind implicată în peste 70 de proiecte din diverse industrii (de exemplu: asistenţă guvernamentală, IT, petrol şi gaze, bancar, energie regenerabilă) şi categorii (studii de impact economic, evaluări de afaceri, evaluări pentru raportare financiară, studii de fezabilitate, evaluări de instrumente financiare).

Vlad Deliu

Investment Manager, NN Asigurări de Viaţă

Lecții de-o viață în investiții

Vlad Deliu ocupă funcţia de Investment Manager la NN Asigurări de Viața SA, liderul pieţei de pensii private din România. Activitatea sa presupune administrarea unor active de peste 2 mld de lei. Are o experienţă de peste 14 ani în management de portofolii şi managementul riscului de investiţii, preponderent pe pieţele financiare din Europa Centrală şi de Est. A absolvit Facultatea de Management în cadrul ASE Bucureşti în anul 2004, iar ulterior a obţinut certificările CFA şi PRM (Professional Risk Manager).

Sergiu Neguț

Consultant în creșterea afacerilor și inovație de business

Lecții de-o viață în investiții

Sergiu Neguț este Consultant în creșterea afacerilor și inovație de business, Associate Dean la Maastricht School of Management România, co-fondator al Entrepreneruship Academy, membru în boardul Romanian Business Leaders si al altor companii și organizații. Sergiu este activ ca Business Angel, cu investiții în frufru, 2performant, Softelligence, sau FintechOS. În trecut, Sergiu a deținut poziții de top management în industria de Healthcare și Pharma, în România și în străinătate. Sergiu a absolvit un MBA la INSEAD și este licențiat  în Calculatoare la Universitatea Politehnica București și în Relații Internaționale la ASE.

Raluca Ganea

Co-fondator și președinte Investors Club

Forumul Investitorilor Individuali ar trebui să fie primul loc de întâlnire al unui investitor cu piața de capital. Analiști, brokeri, companii listate, companii ce se pregătesc de listare, autoritatea de reglementare a pieței, fonduri de investiții, toate reprezintă entități ale ecosistemului pieței de capital pe care fiecare investitor trebuie să le cunoască înainte de a-și expune capitalul în companiile prezente la BVB. Forumul Investitorilor Individuali reprezintă prima carte de investiții la bursă.

Sunt Raluca Ganea, co-fondator și președinte Investors Club, cu experiență și cultură investițională pe piața de capital și în portfolio management. Promovez bursa atât ca modalitate de atragere de capital pentru companii, cât și ca primă opțiune de investiție pentru investitori. Susțin cultura investițională în România, fair play-ul și transparența în relația companiilor cu investitorii prin activitatea pe care o am la Investors Club.

Adrian Mîrșanu

Editor, Mirsanu.ro

Lecții de-o viață în investiții

Editor Fondator al jurnalului de tranzacții MIRSANU.RO, prima platformă media locală dedicată exclusiv tranzacțiilor corporative din România, de la fuziuni și achiziții la finanțări corporative și tranzacții pe piețele de capital.

A absolvit Facultatea de Drept.

A intrat ca jurnalist în domeniul presei financiare în urmă cu 17 ani. A coordonat proiecte editoriale de diferite dimensiuni, fiind primul redactor – șef al cotidianului de afaceri Business Standard și inițiatorul proiectului Guvernul Privat, proiect crossmedia premiat în 2009 la Viena de către World Association Newspapers IFRA. A scris despre o gamă largă de tranzacții majore care au avut loc în România din 2002 și până acum, precum privatizări, vânzări de lideri de piață, fuziuni, listări de companii, emisiuni de obligațiuni, vânzări de credite neperformante sau credite sindicalizate.

Mihai Marcu

Preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al MedLife

Povești de succes la BVB: MedLife

Mihai Marcu este Preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al MedLife, anterior activând în domeniul bancar şi deţinând poziţia de Vicepreşedinte în RoBank S.A. (în prezent, OTP Bank România). Omul de afaceri este şi membru fondator al organizaţiei Romanian Business Leaders. 

Smaranda Ștreangă

CFO Digi Communications N.V.

Povești de succes la BVB: Digi Communications N.V.

  • Joined the company in 2015
  • Previously finance manager at HP (Geboc) and audit roles at PwC and BDO
  • Graduated from Academy of Economic Studies in Bucharest; EMBA from Vienna University of Economics and Business
  • ACCA member

Dragoș Spătaru

Head of Fixed Telephony and Mobile Communications Division of RCS & RDS

Povești de succes la BVB: Digi Communications N.V.

  • Joined RCS & RDS in 1998
  • Head of the Fixed Telephony and Mobile Communications Division of RCS &RDS since 2010 and prior to that he was the Voice Business Unit manager of RCS & RDS
  • Previously worked in sales of high end printers and imaging equipment
  • Graduated from the computer sciences faculty of the Bucharest Polytechnics University in 2000

Dan Rusu, CMT

Head of Research, Banca Transilvania

Keynote Speech: Știri, trenduri și sentimente. Cum discernem între informațiile care contează atunci când investim?

Dan Rusu, CMT, unul dintre primii specialişti în analiză tehnică pe piaţa de capital din România, are o experienţă de 10 ani în analiza pieţelor financiare, în implementarea strategiilor de investiţii şi evaluarea fundamentală a companiilor.

Între 2008 şi 2014 Dan a condus departamentul de analiză al BT Securities, iar din acest an a trecut ca Analist Financiar Senior la Direcţia Strategie-Coordonare Grup a Băncii Transilvania. Dan este singurul specialist din România care deţine o certificare de la prestigioasa organizaţie Market Technicians Association, New York, în urma absolvirii programului Chartered Market Technician şi acceptării sale ca membru al organizaţiei MTA. Dan a mai absolvit programul EMBA derulat în 2012-2013 de Pilkington Raţiu Business School la Bucureşti.

Dan Rusu a colaborat regulat în ultimii ani în calitate de speaker cu Bursa de Valori Bucureşti (în cadrul programului şi platformei educaţionale Fluent în Finanţe, dar şi cu ocazia forumurilor BVB pentru investitori) şi BT Club.

Adrian T. Mitroi

Profesor Finanțe Comportamentale, ASE București

Ce am învățat de la mama și mi-a folosit în investiții?

Ileana Botez

Șef Departament Admitere la Tranzacționare, Bursa de Valori București

Workshop interactiv: Cum investim la Bursă?

Ileana Botez este unul dintre pionierii pieței de capital din Romania având o experiență în acest domeniu de aproape 25 ani.

Este absolventa a MBA Romano-Canadian, specializarea Finante, a Facultatii de Finante si Banci din cadrul ASE, a Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative a Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, precum si trainer atestat de ANC.

Activitatea curentă este dedicată coordonarii admiterii la tranzactionare și proiectelor Fluent în Finanțe și Guvernanță Corporativă.  

Este implicata activ in asociatii ca voluntara, fiind Vicepresedinte Femei in Consiliile de Administratie al Professional Women Network Romania, Vicepresedinte Asociatia Administratorilor Independenti, membra a Asociatiei Analistilor Financiari-Bancari si ASEMER (Asociatia Companiilor Spaniole din Romania) pe care o reprezinta in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei in Grupul dedicat Pietei Financiare si Guvernantei Corporative.

Adrian Marin

Broker, TradeVille

Workshop interactiv Cum investim la bursă?

Adrian Marin a devenit membru al echipei Tradeville în primăvara anului 2016, moment în care a debutat în departamentul de vânzări. Atras fiind de domeniul pieței de capital, acum face parte din echipa de brokeraj TradeVille. Menține un contact permanent atât cu actualii, cât și cu potențialii investitori, ajutându-i să se inițieze în ceea ce privește tranzacționarea pe bursa locală sau pe cele internaționale, și să îi țină la curent cu informațiile publice.

Mihai Nichișoiu

Broker senior, TradeVille

Donald Trump, risc sau oportunitate pe piețele internaționale? Analiză fundamentală

Mihai Nichișoiu s-a alăturat familiei TradeVille în vara 2007 ca analist de piețe internaționale. A devenit broker senior al companiei în 2016. Păstrează un contact permanent cu clienții TradeVille în legătură cu tendurile macro-economice majore și cu impactul acestora asupra unei game largi de clase de active globale – burse de acțiuni, mărfuri, bonduri și piețe valutare.

Irina Nistor

Senior Manager, PwC România

Noutăți fiscale pentru investitorii persoane fizice sau… ce presupune Declarația Unică?

Irina Nistor este Senior Manager in cadrul People & Organization din cadrul PwC România.

Irina este absolventă a ASE, Facultatea de Relații Economice Internaționale și a Facultății de Bănci, Asigurări și Burse de Valori și deține o diploma de Master in Politici ale Uniunii Europene.  De asemenea, Irina este membru a Camerei Consultanților Fiscali și deține  Advanced Diploma in International Taxation.

Irina are peste 12 ani de experiență în domeniul fiscalității, specializarea ei fiind impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii pentru toate categoriile de venit obținute de către persoanele fizice.  Irina oferă și  consultanță în ceea ce privește cerințele de conformare fiscală voluntară atât pentru veniturile obținute din România cât și pentru cele obținute din străinătate.

Simion Tihon

Senior Broker Prime Transaction

Simion Tihon s-a alăturat echipei Prime Transaction în toamna anului 2007. A activat pe parcursul celor 11 ani în mai multe departamente, iar acum activitatea principala constă în relaționarea cu investitorii de retail și administrarea portofoliilor.  Oferă consultanță celor care sunt interesați să devină investitori în acțiuni listate la Bursă și totodată rămâne alături de ei pe parcursul activității investiționale.

Agendă

Vă mulțumim pentru participarea la cea de-a șaptea ediție a Forumului Investitorilor Individuali! Prezentările speakerilor sunt disponibile la secțiunea Agendă.

08:30– 09:30

Înregistrarea participanților & welcome coffee

09:30 – 09:45

Discurs de bun venit: Care este legătura dintre bursă, economisire și investiții?

Speakeri

Adrian Tănase

Director General, Bursa de Valori București

Vezi video

Lucian Anghel

Președinte, Bursa de Valori București

Descarcă prezentare

Vezi video

09:45-10:30

Lecții de-o viață în investiții

Un panel interactiv în care discutăm despre creșterea de valoare din perspectiva unui business angel, a unui investitor de retail și a investitor instituțional, condimentat cu rezultatele unui studiu realizat de PwC. Care sunt diferențele de abordare și punctele comune, dar și ce așteptări au investitorii de la bursă, aflăm dintr-o discuție moderată de jurnalistul Adrian Mîrșanu.

Speakeri

Raluca Ganea

Președinte și fondator Investors Club

Descarcă prezentare

Ileana Guțu

Senior Manager, Servicii de Evaluare și Analiză Economică, PwC România

Descarcă prezentare

Vlad Deliu

Investment Manager, NN Asigurări de Viaţă

Sergiu Neguț

Consultant în creșterea afacerilor și inovație de business

Moderatori

Adrian Mîrșanu

Editor, Mirsanu.ro

10:30-11:10

Ce înseamnă să investești?

Speakeri

Mihai Purcărea

CEO, BRD Asset Management

Descarcă prezentare

Vezi video

Dragoș Manolescu

Deputy CEO, OTP Asset Management România

Descarcă prezentare

Vezi video

Mihnea Bărbulescu

Director Vânzări ERSTE Asset Management

Descarcă prezentare

Vezi video

11:10-11:30

Pauza de cafea

11:30 - 12:10

Povești de succes ale companiilor listate la Bursa de Valori București

Secțiunea include prezentări ale unor companii listate la Bursei de Valori București: MedLife și Digi Communications N.V.

Speakeri

Mihai Marcu

CEO și președintele Consiliului de Administrație MedLife

Descarcă prezentare

Vezi video

Smaranda Ștreangă

CFO Digi Communications N.V.

Vezi video

Dragoș Spătaru

Head of Fixed Telephony and Mobile Communications Division of RCS & RDS

12:10 - 13:00

Keynote Speech: Știri, trenduri și sentimente. Cum discernem între informațiile care contează atunci când investim?

Cât de importante crezi că sunt știrile pentru piață în era informațională, în lumea post-adevăr? Merită să te strădui să fii mereu la curent? Care informații sunt relevante, care sunt de prisos? Este adevărat că știrile mișcă piețele sau, mai degrabă, trendurile tind să evolueze după alt mecanism? Hai la Forum să dezbatem împreună despre trenduri, știri și sentimente atunci când investim.

Speakeri

Dan Rusu, CMT

Head of Research, Banca Transilvania

Descarcă prezentare

13:00-14:00

Pauză de prânz și separarea audienței

Nivel începător, Radisson Blu, sala Atlas 1

14:00-14:40

Keynote Speech: Ce am învățat de la mama și mi-a folosit în investiții

Speakeri

Adrian T. Mitroi

Profesor Finanțe Comportamentale, ASE București

Descarcă prezentare

14:40-15:40

Workshop interactiv și Q&A: Cum investim la bursă?

Speakeri

Ileana Botez

Șef Departament Admitere la Tranzacționare, Bursa de Valori București

Adrian Marin

Broker Tradeville

Simion Tihon

Senior Broker Prime Transaction

Nivel avansat, Radisson Blu, sala Atlas 2

14:00-14:40

Donald Trump, risc sau oportunitate pe piețele internaționale?

Sesiune de analiză fundamentală: Cum să nu vii la un forum de investiții într-un moment în care prima creștere economică sincronizată la nivel global din ultima decadă coexistă cu Donald Trump la Casa Albă? Pe 9 iunie haideți să schimbăm câteva idei despre maximele record pe bursele de acțiuni, radicalizarea regimurilor politice, experimentele băncilor centrale, rolul aurului și al bondurilor într-un portofoliu.

Speakeri

Mihai Nichișoiu

Broker Senior, Tradeville

14:40-15:40

Noutăți fiscale pentru investitorii persoane fizice sau… ce presupune Declarația Unică?

Speakeri

Irina Nistor

Senior Manager, PwC Romania

Descarcă prezentare

7 ediții până acum
32 de companii listate și potențiali emitenți
1900 de participanți la toate edițiile Forumului

Parteneri

Partener Principal


Parteneri și susținători


Parteneri media